De werkelijke haartransplantatie kosten

wat zijn de haartransplantatie kosten

De haartransplantatie kosten bestaan niet alleen maar uit geld. Dat is wel het eerste waar een bepaalde behandeling op beoordeeld wordt, maar de werkelijke kosten zijn niet altijd in geld uit te drukken. Het heeft namelijk te maken met tijd, effectiviteit van de behandeling, en eventuele mogelijke complicaties. Het maakt dus wel degelijk een groot verschil wat voor soort behandeling je doet, en bij welke specialist.

Twee op de drie Nederlandse mannen van boven de 35 ervaren enige vorm van haarverlies. Dit kan oplopen tot wel 80% als je kijkt naar mannen boven de 50 jaar.  Of je nu net begint te merken dat je haar dunner wordt, of als je een glanzende kale plek hebt. De kans is groot dat het je dagelijkse leven beïnvloedt. 

Wat zijn de werkelijke haartransplantatie kosten?

Zoals elke andere cosmetische chirurgische procedure, kan ook een transplantatie van haar behoorlijk duur zijn. Maar de financiële kosten zijn slechts één overweging. Denk ook aan de verborgen kosten voor hersteltijd, bijwerkingen, mogelijke complicaties, en tegenvallende eindresultaten.

Er zijn alternatieve opties beschikbaar die minder invasief en kosteneffectiever zijn. Dus overweeg ook andere opties alvorens aan een een haar hersteloperatie te beginnen. Het is aan te raden eerst met je huisarts of een gecertificeerde dermatoloog na te gaan wat de beste optie is voor jouw specifieke situatie. 

Welke soorten haartransplantaties zijn er?

Er is een hoop veranderd sinds de jaren 70, toen je er uitzag als een pop na een haartransplantatie. Toen werkte men met haar pluggen. Dat waren clusters van haren die werden verplaatst naar dunner wordende delen van de hoofdhuid. En ondanks de torenhoge haartransplantatie kosten, zag het er eigenlijk niet uit. Omdat deze pluggen verschillende haren in een kleine groep bevatten, waren ze vooral zichtbaar bij korte kapsels en aan de voorkant van het hoofd. 

Sinds de jaren negentig zijn de haartransplantatie operaties echter verbeterd. Ook zijn de haartransplantatie kosten een stuk gedaald. Vandaag de dag zijn er twee algemeen aanvaarde benaderingen: Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE).

De FUT behandeling bestaat uit het oogsten van een strook gezond haar uit een donorgebied op je hoofd. Dit is meestal aan de achterkant, waar het minder opvalt. Deze strook donorhaar wordt naar het dunner wordende deel van de hoofdhuid verplaatst, en vastgehecht. Het grootste nadeel van FUT chirurgie is dat het een litteken achterlaat. Dit is een belangrijke overweging als je je haar graag kort houdt.

wat zijn de haartransplantatie kosten

FUE is een recente ontwikkeling van haar herstel chirurgie. Het gaat om het verwijderen van enkelvoudige haarzakjes, welke vervolgens naar een nieuw gebied worden getransplanteerd. Om dit uit te voeren gebruikt de chirurg zeer kleine micro snedes om de haren met minimale littekens van de hoofdhuid te verwijderen.

Wat zijn de financiële haartransplantatie kosten?

Ondanks alle andere factoren, blijft dit toch de meest doorslaggevende factor. In Nederland kan je uitgaan van dat je al gauw €2.000 kwijt bent voor een simpele behandeling. Het kan oplopen tot in de tienduizenden euro´s. Het maakt natuurlijk ook uit om hoeveel haar het gaat. En net als met alles heb je goedkope klinieken en dure.