Volg deze tips voor het inrichten van je babykamer

stickerkamer baby

Bij het inrichten van een kamer voor je baby komt meer kijken dan alleen het plaatsen van een Muursticker babykamer. Tijdens het inrichten van de babykamer houd je je vooral bezig met hoe deze eruit moet gaan zien, wat voor behang je op de muren wilt, welk thema je wilt en welke commode je graag wilt. Naast het bepalen van de looks van de kamer is het ook een goed idee om naar de praktische kant te kijken, zodat je baby en jij comfortabel en veilig zijn. Lees hieronder de tips om op weg te komen.

Maak een moodboard

Het kan best lastig zijn om te beginnen met het inrichten van de babykamer. Het kan dan een uitkomst zijn om een moodboard te maken. Hierbij maak je een collage waarbij je kijkt welke stijlen mooi bij elkaar staan. Hierin kun je bijvoorbeeld een muursticker babykamer verwerken. Ook kun je kleuren, woorden, stoffen en plaatjes verzamelen om een idee te krijgen van wat je wilt. Op deze manier wordt jouw zoektocht naar babyspullen een stuk concreter gemaakt! Voor het maken van een moodboard kun je op verschillende websites terecht. Op de meeste sites kun je dit zelfs gratis doen. Hierbij kun je foto’s van merken en producten gebruiken en ook zelf foto’s uploaden. Je kunt dan in één oogopslag zien of alles waaraan je dacht goed bij elkaar past.

Kies de juiste meubels voor in je babykamer

Wanneer je bezig gaat met het inrichten van een babykamer denk je als eerste aan welke meubels erin moeten komen. Noodzakelijke meubels zijn kledingkasten, commodes en een bedje. Het is mogelijk om deze allemaal apart aan te schaffen, maar je kunt ook sets kopen zodat je een geheel krijgt in je babykamer. Op internet en in babywinkels kun je verschillende merken vinden voor babyspullen, de één nog unieker dan de andere. Door online te zoeken kun je sets vinden en kun je inspiratie opdoen voor welke dingen je graag in je babykamer zou zien.

Wat voor soort babybedje heb je nodig?

Er zijn diverse opties op het gebied van babybedjes. Over het algemeen kiest men vaak voor een ledikant, alhoewel veel toekomstige ouders ook voor een wiegje kiezen. Een wiegje wordt vooral tijdens de eerste periode gebruikt. Een andere optie waar veel mensen niet aan denken is het meegroeibedje. Een meegroeibed is erg handig, want als je baby groter wordt kun je dit bedje makkelijk ombouwen tot peuterbed. En zelfs dan kan het bed nog jarenlang mee. Een ander voordeel van een meegroeibedje is dat je er veel geld mee kunt besparen. Je betaalt er in eerste instantie meer voor, maar de prijs is in verhouding lager dan wat je betaalt voor losse spullen zoals bedjes, matrassen en hoeslakens.