Al eeuwenlang in de familie; deze wijn uit Italië doet voor geen ander onder

antinori

Al meer dan 20 generaties lang, is de familie Antinori bezig met het maken van wijn. In Italië staan ze dan ook bekend als een gedreven familie, die gaat voor een kwaliteitsverbetering en voor vernieuwing in de industrie. Het is dus ook niet voor niets dat ze in de top van Italie staan met zowel de rode als witte wijnen die ze maken. Zo is de Villa Antinori, een klassieke rode wijn een intense variant, die verschillende aroma’s van rood fruit met zich meebrengt. Maar daarnaast zijn er ook diverse andere varianten te vinden in de wijnschappen.

Krachtige rode wijn

Het maakt eigenlijk niet uit welke wijn van Piero Antinori je precies in het glas schenkt, je kunt er sowieso vanuit gaan dat dit wijn is van hoge kwaliteit. De Villa Antinori is dan ook een van de bekendere rode wijnen uit de collectie van de familie. Bij deze rode wijn, worden verschillende bosvruchten zoals frambozen en bosbessen gecombineerd met vanille, om een unieke smaaksensatie te creëren. Deze wijn is dan ook goed te combineren bij een diversiteit aan gerechten met rood vlees, doordat de smaak erg krachtig en complex is.

De familie Antinori

Al sinds 1183 kan je de naam Antinori terugvinden in de geschiedenisboeken. Waar deze familie eerst startte als handelaren in zijde en bankiers, geraakte ze al snel in connectie met de wereld van de wijnen. Giovanni di Piero Antinori was dan ook de eerste van de familie, die in 1385 lid werd van een wijnmakersgilde in Florence. Inmiddels, vele generaties later, is de familienaam alleen maar groter geworden en door heel Italië te vinden. Ondanks dat ze natuurlijk ook mensen in dienst genomen hebben bij het bedrijf, is de familie zelf altijd persoonlijk betrokken geweest bij het runnen ervan. 

Wijn uit specifieke gebieden

Voor wijnkenners is het algemene kennis, maar de locatie waarop de druiven van de wijn groeien, kan veel invloed hebben op de uiteindelijke smaak die de wijn meekrijgt. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals het klimaat. Voor de familie Antinori was de originele droom om in iedere belangrijke wijnstreek van Italië, een topklasse wijn te maken. Met de kennis en het enthousiasme van meer dan 20 verschillende generaties, is deze droom inmiddels werkelijkheid geworden en hebben ze wijngaarden in de beste gebieden van Lombardije, Toscane en meer. Inmiddels is het zo erg gegroeid, dat de familie zich niet tegen laat houden door de grenzen van Italië. Ook in de rest van Europa, Noord- en Zuid-Amerika zijn de wijngaarden te vinden. Door samen met mensen uit de lokale gebieden van deze wijngaarden te werken, wordt de wijn een combinatie van de lokale identiteit en het specialisme van de Antinoris.