Tijdelijke kunst


Kunst in huis hebben kan iets heel moois zijn. Het is dan echter wel belangrijk dat je een kunstenaar vindt die bij jou past. Dit brengt wel weer als mogelijk probleem met zich mee dat er flinke investeringen van je gevraagd worden. Kunst is namelijk zelden goedkoop. Zeker niet wanneer het goede kunst betreft. In dat opzicht is het dan ook fijn om via alternatieve wijze aan de juiste kunst voor bijvoorbeeld je woning of je kantoorruimte te komen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een kunstuitleendienst. Zo kan je namelijk veel flexibeler met kunst omgaan en toch de ideale werken krijgen.

De methode
Het is vooraf belangrijk om te weten dat werken met een kunstuitleen niet synoniem is voor goedkoop aan kunst komen. De prijzen hiervoor zijn wel gewoon nog altijd marktconform. Dat neemt niet weg dat er wel voordelen aan zitten. Zo kan je bijvoorbeeld een werk voor drie maanden huren. Dit is flink aantrekkelijker dan wanneer je een schilderij moet kopen. Je betaalt dan immers niet voor drie maanden, maar je moet de hele aanschafprijs neerleggen. Waarbij je er zelfs aan vast zit nadat je de woning of het kantoor opnieuw hebt ingericht en het werk niet meer hierin past.

Als kennismaking
Stel dat je smaak voor kunst zich nog aan het ontwikkelen is, dan kan de methode van kunstuitleen heel geschikt zijn. Je kunt dan met behulp van de deskundige gaan ontdekken wat je nu eigenlijk mooi vindt en wat niet. Zo kan je dus dingen uitproberen en kijken hoe je je daarbij voelt. Wanneer je dan na drie maanden toch liever een andere richting op gaat, dan is dit gewoon mogelijk. Je kunt dan namelijk gewoon iets anders huren en dat een kans geven. Op deze manier kan je gemakkelijk kennismaken met alle mogelijkheden die kunst biedt.

De mogelijkheden
Tegelijkertijd biedt het werken met kunstuitleen ook heel veel mogelijkheden. Het is namelijk zo dat je daardoor ineens de kans hebt om werken van bekende kunstenaars in huis te halen of op kantoor te hangen of zetten. Dit komt omdat je immers niet direct een grote investering hoeft te doen, maar slechts de huursom moet betalen. Dit kan een erg aantrekkelijke manier zijn om bijvoorbeeld het kantoor net een extra glans te geven op het moment dat er een belangrijke zakelijke bespreking gevoerd moet gaan worden. In zulke gevallen kan kunstuitleen dus iets extra’s bieden waar je voordeel mee kunt doen.

Het is echt
Een ander belangrijk voordeel ligt in het verlengde hiervan. Wanneer er wordt gewerkt met kunstuitleen den haag, dan zal het gaan om echte kunst. Dit is natuurlijk vele malen mooier dan werken met zeefdrukken. Dit is namelijk wat je vaak ziet. Er hangt dan een bekend werk, maar het blijkt een namaakwerk te zijn van het echte stuk. Om hier tussenuit te springen kan het dan een goed idee zijn om met een ervaren kunstuitleen te werken. Zo kan je de mooiste werken vinden en deze ook nog echt en in originele staat aan de muren hangen.

 

Advies vragen
Wanneer je denkt dat deze methode goed bij jou zou kunnen passen, dan is het belangrijkste dat je begint met advies vragen. Laat een deskundige adviseur de ruimte die je op het oog hebt ook eens bekijken. Bij voorkeur doe je dit wanneer de ruimte is ingericht. Je kunt dan aan de hand daarvan een advies krijgen met betrekking tot het soort werken dat hier goed zou passen. Hierop kan je dan gelijk handelen. Je hebt dan dus vrijwel direct de ideale werken die je aan de muur kunt hangen en die de ruimte direct een stuk aantrekkelijker maken.

Zakelijke toepassingen
Er zijn heel veel toepassingen te bedenken met betrekking tot kunst. Zo kan het huren van kunst bijvoorbeeld fiscaal heel aantrekkelijk zijn omdat de kosten aftrekbaar zijn. Tegelijkertijd kan het ook een goede methode zijn om op termijn zelf eigenaar van een kunstwerk te worden. Zo zijn er bijvoorbeeld methodes waarbij je de kunst die je huurt langzaam maar zeker spaart. Op enig moment word je dan zelf eigenaar van het werk. Dit kan natuurlijk ook zeer aantrekkelijk zijn wanneer je een werk hebt gevonden dat jou erg aanspreekt en dat je eigenlijk het liefst gewoon wilt behouden.