Voorkom hoge temperaturen in huis tijdens de zomermaanden

Voorkom hoge temperaturen in huis

Krijgen we weer net zo’n mooie zomer in Nederland als vorig jaar? Weeronline denkt van wel. Weeronline voorspelt een droge en warme zomer. Zij zeggen tegen Metro Nieuws dat het er naar uit ziet dat we vaak kunnen genieten van heerlijk zomerweer met langdurige warmtes. Vooral in juli en augustus zullen de droge dagen overheersen. 

Houd het huis koel 

Met deze (voorspelde) warme stijgt de temperatuur niet alleen op het strand, het terras of je balkon of tuin. Ook in de woon- en slaapkamer is het vaak niet uit te houden. Veel Nederlanders kopen een waaier of ventilator. Toch is dit niet de beste oplossing. Een ventilator verplaatst alleen de lucht in huis en blaast geen koude lucht. Een betere oplossing? Isoleer je dak met isolatiefolie. 

Daken en isolatiefolie 

Mensen zeggen vaak dat de kleur van het dak bepalend is voor hoe warm het is huis wordt. Zo zou een wit dak tot 70 procent meer zonnestralen reflecteren dan een donker dak. Dit is waar, maar speelt geen rol meer als je huis goed geïsoleerd is. Dus hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder belangrijk de kleur van het dak of de gevel is. Dakisolatie folie verlaagt de kans voor de warmte om binnen te dringen in je huis. Isolatiefolie kopen is dus een echte aanrader.

Hoe vermindert dakisolatie folie de warmte in huis?

De isolatiefolie is een soort dikke deken die je over je dak legt. Hierdoor komt de warmte van buiten niet door je dak en blijft het onder het deken lekker koel. Op deze manier realiseer je een aangename temperatuur in huis. Bovendien werkt het deken in de winter ook. Dan komt de kou van buiten niet naar binnen en blijft het in huis lekker warm. Hierdoor bespaar je energie en dus geld. 

 Andere opties om je huis koel te houden

Voorkom hoge temperaturen in huis
  1. Doe de ramen open, en weer dicht 

‘s Ochtends is de temperatuur vaak nog een stuk lager dan in de middag. Zet daarom de ramen en deuren open zodra je wakker bent. Zo waait er aan het begin van de dag nog een beetje frisse lucht in huis. Uiteraard moet je de ramen en deuren weer dicht doen, zodra de temperatuur weer hoger wordt. 

  1. Zet grote (elektronische) apparaten uit 

Computers, televisies en keukenapparatuur stralen veel warmte uit. Het gebruik van deze apparaten moet je zoveel mogelijk proberen te vermijden op tropische dagen. Anders wordt het nog warmer in huis.