Een kaartje ontvangen blijft nog altijd fijn

Je denkt misschien dat papieren kaartjes hun beste tijd wel gehad hebben, maar niets is natuurlijk minder waar. Het is inderdaad zo dat er allerlei elektronische communicatiemiddelen in onze levens zijn gekomen, maar dat heeft de kracht van een kaartje niet aangetast. Het is alleen wel belangrijk dat je zo nu en dan wordt herinnerd wat de kracht van een kaartje eigenlijk is. Bijvoorbeeld door zelf een kaartje te krijgen. Of door de volgende informatie eens goed in je op te nemen. Zo weet je direct waarom ook jij hip kunt zijn met kaartjes.

Persoonlijk

Het belangrijkste voordeel van het sturen van een kaartje is natuurlijk de mate van persoonlijkheid die hierbij komt kijken. Natuurlijk is een appje, sms’je of mailtje een stuk gemakkelijker, maar juist dat gemak zit de waarde ook een beetje in de weg. Je kunt die vormen bijvoorbeeld allemaal in groepsverband doen. De communicatie is dus helemaal niet direct. Anders is dat bij het sturen van een kaartje. Je moet eerst het kaartje uitzoeken, dan moet je hem schrijven en vervolgens moet je hem posten. Dat is direct al een flinke investering die je moet doen. Dat zegt iets over hoeveel waarde je aan iemand hecht.

Creativiteit

Een mailtje kan je zo lang maken als je zelf wilt. Een appje of sms’je maak je het liefst zo kort mogelijk. Voor een kaartje moet je echter je best doen. Je wilt veel zeggen, maar je hebt maar beperkte ruimte. Het komt dus aan op je creativiteit. Ook dit straalt af op de ontvanger. Als je flink je best doet, dan zal dat als vanzelf tot veel meer waardering leiden. Uiteindelijk is dit natuurlijk ook waar het om gaat. Je wilt een band opbouwen of onderhouden wanneer je een kaartje aan iemand stuurt. Dus je wilt graag een emotie oproepen met je creatieve werk.

Het verrassingselement

Hoewel je met andere berichtjes ook wel verrassend kunt zijn, kan je niet geheel ontkennen dat je er tientallen tot honderden per dag krijgt. Zeker sms’jes en appjes komen in overvloed voorbij. Een kaartje daarentegen krijg je niet zomaar iedere dag. Als je ze al krijgt, dan is dat vaak met een reden, bijvoorbeeld een verjaardag, geboorte of trouwdag. Dat maakt het alleen maar verrassender wanneer je dus wel zomaar een kaartje van iemand krijgt. Dit is iets wat je eigenlijk niet verwacht en daarom dus ook flinke emotie bij je op kan roepen. Wat is er nu fijner dan het voelen van emotie? Wil je net even wat meer je best doen en iets leukers sturen dan een kaartje? Denk dan eens aan invulboeken voor bijvoorbeeld pasgeboren kinderen. Hier kan dan de ontwikkeling van de kleine op een ontzettend leuke manier in worden bijgehouden.

Tastbaar

Een kaartje is ook nog eens tastbaar. De moderne vormen van communicatie zijn heel erg inwisselbaar. Je kunt ze bovendien zo vluchtig maken als je zelf wilt. Is je mailbox vol? Dan gooi je toch gewoon een paar berichten weg? Kaartjes die je krijgt bewaar je. In een schoenendoos of in een plakboek kunnen ze bijvoorbeeld een goede plaats hebben. Die tastbaarheid geeft het ook iets speciaals. Je kunt vele jaren later de kaartjes er nog eens bij pakken en wegdromen naar andere tijden. Terwijl de andere berichtjes alleen in de enorme zee aan communicatie verdwenen zijn.

Meer kaartjes sturen

Al met al zijn er dus genoeg redenen om meer kaartjes te sturen. De volgende keer wanneer je iemand in je omgeving een hart onder de reden wilt steken, om wat voor reden dan ook, dan kan je dit dus het beste doen met behulp van een kaartje. Laat je inspireren door het enorme aanbod dat je kan vinden, of ontwerp er zelf eentje. Uiteindelijk zal je zien dat de kaartjes die je stuurt heel veel waarde zullen hebben. Bovendien maakt het de kans dat je zelf kaartjes zal krijgen ook nog een stuk groter.