De DHI haartransplantatiemethode

haar transplantatie met DHI

Permanente haartransplantatie kan overwogen worden wanneer problemen met haaruitval een kaalheid te groot worden om het te blijven bedekken. DHI staat voor ‘Direct Hair Implantation’ en is een type van FUE-haartransplantatie methoden. De traditionele methoden houden in dat er incisies over hoofdhuid worden gemaakt door de uitvoerend haartransplantatie specialist. Bij de DHI methode worden de Grafts geoogst van de achterkant van de hoofdhuid met de zogeheten micromotor. Daarbij worden de folliculaire eenheden met een daarvoor specifiek ontworpen pincet in in de hoofdhuid geplaatst. Bij deze DHI methode kan zo ieder haarzakje één voor één geïmplanteerd worden en zijn er vooraf geen incisies nodig. Het implanteren wordt gedaan met de zogeheten DHI Implanter.

De resultaten van DHI

Doordat ieder haarzakje geïmplanteerd wordt door de DHI implanter, wordt ieder haarzakje één voor één in de hoofdhuid geïmplanteerd. Met behulp van dit apparaat kan ook de richting, hoek en diepte van het haarzakje bepaald worden, waardoor nieuwe haren exact kunnen groeien als je natuurlijke haren. Hierdoor biedt het een nauwkeuriger resultaat dan traditionele haartransplantatietechnieken.

DHI haartransplantatie tegen kaalheid

Een snelle genezing

Doordat er bij de DHI haartransplantatie geen incisies gemaakt worden, veroorzaakt het geen lineaire littekens, wat bij traditionele FUE haarmethoden wel gebeurt. Bovendien worden er ook geen ronde littekens veroorzaakt in het gebied waar het haar geëxtraheerd wordt. De wonden die tijdens de behandeling ontstaan zijn erg klein doordat de haarextracties goed verdeeld worden en de punten van het DHI implantaat 0,6 tot 0,8 millimeter bedragen. Door de kleine wondjes, is de genezing dan ook een stuk sneller. Een herstelperiode is om deze reden niet nodig en kan er vaak binnen dezelfde of enkele dagen teruggekeerd worden naar de dagelijkse routine van de patiënt. Het wordt echter wel aangeraden om tot 14 dagen na de behandeling het rustiger aan te doen.

De kwaliteit

DHI is een veilige haartransplantatie methode met zeer weinig kans op bijkomende complicaties. Echter heeft het helaas wel een hogere kans op haarverlies dan de Saffier methode. Deze methode is het meest geschikt voor mensen die kleine kalende plekken op het hoofd hebben om op te vullen. Omdat de overlevingskans van de haren die geïmplanteerd zijn rond de 80% ligt, wordt er door Nielsen Haarkliniek geadviseerd niet meer te laten implanteren dan 1500 zogeheten Grafts per behandelsessie. De succesfactor van de behandeling daalt aanzienlijk wanneer er te veel Grafts in één keer worden geimplanteerd en kunnen dan alweer na één jaar uitvallen. 

haar transplantatie met DHI

De behandeling

De te implanteren Grafts worden in folliculaire eenheden gesorteerd door het gespecialiseerde haartransplantatie team. Iedere eenheid bestaat uit verschillende aantallen haarschachten en worden daarop op de transplantatie voorbereid en bewaard in een speciale oplossing waardoor de groeisnelheid en de overlevingskans verhoogd worden.

Voor de behandeling zal de haartransplantatiespecialist beginnen met het scheren van de achterkant van de hoofdhuid. Het gebied waar geschoren wordt noemt men ook wel het donorgebied. Dit wordt gedaan zodat het makkelijker wordt om de Grafts te oogsten. Daarna wordt je hoofdhuid lokaal en naaldvrij verdoofd met een anesthesie die lang blijft werken. Je bent daardoor tijdens de behandeling volledig bij bewustzijn, maar je voelt geen pijn.

Wanneer de verdoving in werking is, wordt de DHI-implanter gebruikt om op een voorzichtige manier de haarzakjes te verwijderen zonder dat er omliggende haarzakjes beschadigd raken. De geoogste Grafts worden vooraf aan de transplantatie geplaatst in de DHI-implanter en worden dan geplaatst in het gewenste gebied. Dit wordt dus gedaan zonder dat er vooraf incisies gemaakt worden. Daarnaast wordt ook de haarrichting bepaald, voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Na de transplantatie wordt er een dun gaasje met antibiotica crème en ontsmettingsserum op het donorgebied geplaatst en dient dan de eerste twee dagen gedragen te worden. Bovendien word je voorzien van een hoofdband die ervoor zorgt dat er geen zwellingen ontstaan in het gezicht en vloeistoffen op zijn plaats blijven. Twee tot drie dagen na de behandeling wordt er een eerste wasbeurt in de kliniek ingepland en krijg je vervolgens nog drie controles verdeeld over een jaar.

Tarieven van de DHI-haartransplantatiemethode

Wanneer de DHI behandeling ondergaan wordt voor de restauratie van kalende plekken op het hoofd, kost deze behandeling 2 euro per Graft. Bij grotere behandelingen kost het 2499 euro bij minder dan 1600 Grafts en 3499 euro voor transplantaties met tussen de 1600 en 3100 Grafts.