Belangrijke punten bij inboedel opslag tijdens het verhuizen

verhuizen van inboedel en opslag

Verhuizen is in de eerste instantie vaak een spannende en vooral leuke gebeurtenis. Wellicht heeft u uw droomhuis gevonden of bent u zeer enthousiast over het maken van een nieuwe start in een nieuwe woonwijk. In ieder geval neemt verhuizen aardig wat tijd in beslag. Het hebben van een goede planning kan behoorlijk bijdragen aan een vlot verloop van uw verhuizing. Denk bijvoorbeeld eens aan de inboedel opslag van uw huidige woning. Wanneer u uw huidige woning eerder moet verlaten als dat u in uw nieuwe woning terecht kan, is dit een ideale oplossing! Het is dan ook belangrijk om helder te hebben wat u allemaal nodig hebt of moet doen voor het opslaan van uw inboedel. In dit artikel geef ik meer informatie over inboedel opslag en andere verhuistips, lees snel verder!

Welke opties zijn er voor inboedel opslag?

Veel mensen maken tijdens hun verhuizing gebruik van een inboedel opslag. Vooral nu het zo’n complete chaos is op de huizenmarkt. Vaak moeten mensen op korte termijn hun huis opleveren terwijl ze pas later in hun nieuwe huis terecht kunnen. Hiervoor is het opslaan van uw inboedel relevant. Als het gaat om opslag zijn er meerdere opties namelijk een self storage of in een container.

Self storage

Eigenlijk verklapt de naam het al een beetje. Bij deze vorm van inboedel opslag zorgt u zelf voor de opslag van uw inboedel. Bij de meeste bedrijven huurt u een soort garagebox met een eigen deur. Hierbij brengt u uw eigen inboedel naar de plek van de self storage en plaats u deze zelf in de opslagruimte. Dit kan voor tijdelijke opslag maar ook voor langdurige opslag. Het voordeel van self storage is dat u een eigen afgesloten ruimte hebt waar u vaak op diverse flexibele tijden bij kan komen. Dit is ideaal wanneer u vaak bij uw opgeslagen spullen moet zijn. Gaat u verhuizen naar een andere stad? Dan is deze optie minder relevant omdat het veel extra tijd met zich mee brengt. Wanneer je in een andere stad gaat wonen moet je je spullen weer ophalen in je oude woonplaats. Dit heen en weer rijden kan veel tijd in beslag nemen, uiteraard geheel afhankelijk van de afstand en het type vervoersmiddel.

Container opslag

Vaak worden deze containers in een opslagdepot geplaatst van de aanbieder waarmee u in zee bent gegaan. Het gaat hier veelal om zogenoemde zeecontainers. Deze kunt u gebruiken wanneer u voor een langere periode een opslag moet hebben voor uw goederen. Bijvoorbeeld als u voor een tijdje naar het buitenland verhuist. Welke soort container u nodig heeft hangt natuurlijk af van de omvang van uw inboedel. De afmetingen van containers variëren vaak tussen 3 en 14 meter! Dus vaak voldoende plek voor uw inboedel. Gaat u naar het buitenland en wilt u daar uw inboedel heen verhuizen? Dan is dit meestal ook goed mogelijk met de zeecontainers. Deze worden vaak naar gewenste bestemming vervoert.

container inboedel opslag

Kleine spullen opslaan in opslag

Naast uw inboedel heeft u waarschijnlijk ook kleinere spullen zoals servies, accessoires of andere spullen. Wellicht neemt u het een en ander mee naar uw tijdelijke huisvesting, maar het kan al snel teveel worden naast uw nodige spullen als kleding, schoenen en elektronica. Uiteraard kunt u deze spullen ook opslaan in een inboedel opslag. Zowel in een self storage of container. Voor kleinere spullen is het handig om verhuisdozen aan te schaffen. Er zijn wel een aantal aandachtspunten bij het uitzoeken van de juiste verhuisdozen. Hieronder vindt u de punten overzichtelijk op een rijtje:

    1. Een Amerikaanse vouwbodem. Deze dozen zijn te gebruiken zonder tape en u zet ze gemakkelijk in één beweging in elkaar.
    2. De kwaliteit van het karton. Er zijn veel diverse soorten kwaliteitsverhuisdozen te vinden. Kraft karton is de sterkste kwaliteit. Hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de verhuisdoos minder snel kan scheuren en dus meer kilo kan hebben. Kraft karton heeft een echte bruine kleur, hier kan u deze soort aan herkennen.
    3. Niet te zwaar beladen. Wanneer u uw verhuisdozen vol stopt met zware boeken zijn ze haast niet meer te tillen. Een gemiddeld gewicht voor een verhuisdoos licht tussen de 7 en 10 kilo. Houdt er ook rekening mee dat u moet sjouwen met de verhuisdozen, dus wanneer deze te zwaar zijn heeft u hier hoogstwaarschijnlijk tijdens de verhuizing spijt van. Kan het niet anders en is de verhuisdoos toch aan de zware kant? Maak dan de onderkant dicht met sterke tape. Ondersteun de zware dozen niet alleen via de handvatten maar ook met één hand aan de onderkant van de doos. Dit voorkomt gezamenlijk dat de onderkant van de doos scheurt en uw spullen misschien kapot vallen of beschadigen.
    4. Organiseer uw dozen. Zet op elke doos wat erin te vinden is. Dit voorkomt een hoop zoekwerk in uw nieuwe woning of wanneer u iets eerder nodig heeft. Ook is het handig om op de dozen te vermelden of de inhoud zwaar is of breekbaar. Dit voorkomt eventuele schade.
    5. Verkijk u zelf niet op het aantal. Bent u alleen of met ze tweeën dan heeft u al snel zo’n 20 stuks verhuisdozen nodig. Heeft u een klein gezin? Houdt dan rekening met meer dan 40 verhuisdozen. Dit lijkt veel maar u zult zien dat er minder kwijt kan in dozen dan u dacht. U kunt via verschillende wegen de dozen bestellen. Dit kan online maar in veel gevallen ook bij uw tijdelijke inboedel opslagplaats.

Wilt u meer weten over een tijdelijke opslagplaats huren voor uw inboedel? Laat dan een reactie onder! Toen ik destijds ging verhuizen heb ik hier ook gebruik van gemaakt en het is mij super goed bevallen. Ik help u graag verder met eventuele vragen, vooral omdat ik weet dat verhuizen al een hoop stress en vragen met zich meebrengt. Ik hoop dat u wat wijzer bent geworden over opslag en het kiezen van de juiste verhuisdozen. Succes met uw verhuizing!