Wonen op stijl met de aankoopmakelaar

wonen in den haag dankzij een aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar weet maar al te goed dat het kopen van een huis spannend is voor veel mensen. Zeker als het gaat om het kopen van een stijlvol huis dat al wat ouder is. Een huis wat al langer bestaat kan namelijk problemen en kosten met zich mee brengen. De aankoopmakelaar is dan de perfecte partner om te adviseren over zaken als isolatie, onderhoud, energieverbruik, installaties, en de veiligheid.

De aankoopmakelaar adviseert jaren 30 woningen

Desondanks zijn oudere panden razend populair bij jonge gezinnen, en dan met name woningen uit de jaren 30. In deze periode, die ook wel het Interbellum wordt genoemd, worden veel nieuwe wijken gebouwd tegen de verouderde stadscentra aan. Het was de eerste grote golf van nieuwbouwwijken in Nederland. Omdat men de stank en viezigheid van het centrum zat was, werden ruim opgezette, groene, en statige wijken opgericht voor de gegoede burgerij. Aan ruimte was toen geen gebrek. 

De jaren 30 woningen kenmerken zich vooral door de huizen die in baksteen zijn opgetrokken. Veel woningen hebben een erker en glas in lood. Een aantal wijken die in de Amsterdamse School stijl gebouwd zijn kom je mooie rondingen en bogen tegen in de bakstenen gevels. Een woning uit de jaren 30 is vaak degelijk en ruim opgezet. Het zijn woningen vol karakter en geschiedenis.

Amsterdam

In Amsterdam heb je veel keuze als het gaat om woningen uit de jaren 30. Het bekendste voorbeeld, en het meest populaire, is het Plan Berlage in Amsterdam Zuid. Deze wordt opgedeeld in vier wijken: Rivierenbuurt, de Pijp-Zuid, Stadionbuurt, en de Apollobuurt. Andere Amsterdamse buurten die in de jaren 30 gebouwd zijn: Watergraafsmeer, Landlust, Spaarndammerbuurt, Disteldorp.

Rotterdam

Ondanks dat Rotterdam als stad veel geleden heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn er nog best een aantal mooie wijken uit de jaren 30 te vinden. Als je de bij de noordzijde van het Centraal Station eruit gaat, loop je zo richting Blijdorp en de Bergpolder, de twee bekendste jaren 30 woonwijken van de Maasstad. Andere karakteristiek wijken zijn onder andere Hillegersberg, Vreewijk, en Kralingen-Oost.

wonen in den haag dankzij een aankoopmakelaar

Den Haag

In de hofstad zijn er ook veel mooie karakteristieke woningen te vinden. Den Haag is overigens ook vaak een favoriete stad om in te wonen voor expats. Tijdens het Interbellum zijn er een aantal tuindorpen aangelegd rond de centrumzone. Bekende Haagse jaren 30 wijken zijn het Bezuidenhout aan de oostzijde van de stad, de Vruchtenbuurt, Bomen- en Bloemenbuurt tussen de stad en Scheveningen, en Leyenburg in het westen.

Utrecht

De domstad is de meest centrale stad van het land, en ideaal voor forensen. Vanaf het Centraal Station ben je binnen een uur in alle andere steden van de Randstad. Het oude centrum heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en uitgaan. Het centrum is makkelijk te bereiken vanaf de jaren 30 wijken als Oog in Al, en Hoograven, Wilhelminapark en de Schilderswijk. Maar ook buiten de stad zijn er mooie karakteristieke wijken te vinden in bijvoorbeeld Bilthoven.